• EN
Selecteer stijl: 
Kleur : Blauw
Lettertype: Times New Roman

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Geel/Oranje
Lettertype: Arial

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Paars
Lettertype: Verdana

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Cyaan
Lettertype: Comic Sans MS

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Groen transparant
Lettertype: Lucida

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling

Volg Remark Webdesign! Volg Remark Webdesign!

 

Advertentie

Superspecial04a

Jerom / Donald Duck

Harm Door Harm

24 April 2012
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
Pageviews 480 x viewed

Jerom is een Belgische stripreeks van de hand van Willy Vandersteen. Het is een spin-off van de stripreeks Suske en Wiske en gaat over de figuur Jerom, ook bekend als de 'sterkste man van het westelijk halfrond'.

Uit de Suske en Wiske-stripreeks komen ook de figuren tante Sidonia en professor Barabas, de andere (hoofd)personages uit Suske en Wiske komen echter niet voor in de Jerom-strips. Professor Barabas krijgt er nog een assistente bij: Sylvia.

De eerste elf verhalen bevatten diverse thema's, meestal staat een uitvinding van professor Barabas centraal. Het zijn ook deze verhalen die, ofschoon reeds als album verschenen, in 1983 in het stripweekblad Eppo worden gepubliceerd.

Vanaf album 12 (De gouden stuntman) neemt het verhaal een andere wending en krijgt Jerom een andere rol: duidelijker een superheld, met een goudkleurig pak en cape en een vliegende motor, als bijnaam krijgt hij dan ook De Gouden Stuntman.

Jerom is vanaf dit verhaal een lid van een organisatie Morotari (MOderne ROnde TAfelRIdders), een moderne ronde tafel waarvan de leden gemaskerd gaan. Er is een hoofdrol voor een nieuw personage: Odilon, het klunzige hulpje van de gouden stuntman.

De reeks Jerom zit ruimer in zijn vel dan Suske en Wiske, is soberder. Er staat minder tekst in de ballonnen, de verhaallijnen lijken zich trager te ontwikkelen, de lijnen zijn dikker, en de serie mist de subtiliteiten van Suske en Wiske. De serie werd later voortgezet en in een moderner jasje gestoken onder de titel De wonderbare reizen van Jerom, met een totaal nieuwe cast van personages.

Jerom

Gebruikte Tags: donald duck jerom

Advertentie

Copyright 2012-2022 © Remark Webdesign
https://www.remark-webdesign.nl/pivxbase/page/superspecial04a/standard06