• EN
Selecteer stijl: 
Kleur : Blauw
Lettertype: Times New Roman

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Geel/Oranje
Lettertype: Arial

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Paars
Lettertype: Verdana

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Cyaan
Lettertype: Comic Sans MS

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Groen transparant
Lettertype: Lucida

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling

Volg Remark Webdesign! Volg Remark Webdesign!

 

Advertentie

Subspecial03b

Harlan Coben

Harm Door Harm

24 April 2012
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
Pageviews 203 x viewed

Spoorloos

Harlan Coben - Spoorloos

Wil Klein is een volwassen man die opgegroeid is in Livingston (New Jersey), maar die nu samen met zijn vriendin Sheila Rogers, in een flat in New York woont. Zijn broer Ken is voortvluchtig voor de moord op Julie Miller van 11 jaar geleden.

‘Julie Miller werd dood aangetroffen in de kelder van het huis waar ze woonde. Ze was gewurgd. Wills oudere broer Ken werd onmiddellijk van de moord Verdacht. Hierna verdween Ken spoorloos. Bijna iedereen dacht dat hij dood was. Zeker zijn familie.’

In die nacht verloor Will niet allen zijn broer, maar ook zijn eerste liefde.
Drie dagen voor de dood van Wills moeder, vertelde ze hem dat Ken nog leefde. Vanaf toen begon Will zich af te vragen hoe dit kon, of het wel kon en waar Ken dan wel was.
De avond van de dag waarop Sunny (Wills moeder) begraven werd, verdwijnt Scheila, met alleen maar een briefje, dat ze heeft achtergelaten, waarop staat dat ze altijd van hem zal houden. Hij praat erover met Squares, een vriend en collega, van op het werk waar straat-kinderen worden verdergeholpen (het Covenant House). Ze wilden het hele verhaal onder-zoeken, aangezien Sheila niets over haar verleden kwijt wilde, ook niet aan Squares (Sheila was vrijwilligster in het Covenant House). Het was moeilijk om te weten waar ze moesten beginnen. Maar na veel zoekwerk komen ze tot de ontdekking dat Sheila weggelopen was van huis, prostituee geworden was en een gewapende overval had gepleegd enz. Ze komen zelfs te weten dat Sheila bij Julie op school heeft gezeten en mekaar goed kenden. Maar opeens komt Katy Miller opdagen, ze wil de moordenaar van zus Julie vinden zodat ze dat hoofdstuk kan afsluiten. Will laat Katy helpen met het speurwerk.
John Asselta (het Spook) zat vroeger bij Ken in de klas, ze waren beste maatjes, stoere kerels en onruststokers. Het Spook stond nu bekent als een huurmoordenaar (wurgen is zijn favoriete manier) die overal vrienden had. Op een avond (toen Katy bij Will bleef logeren) kwam het Spook in Wills appartement, hij bond hem vast enz. Toen pakte hij Katy aan, ze was bijna dood…
De politie vertelde Will dat Sheila’s vingerafdrukken op de plek staan waar een dubbele moord gepleegd is. Hij snapte er niets van. Hoe past Sheila in dit hele verhaal?
Hij komt via Sheila’s moeder erachter dat Sheila een dochter had, Carly. Maar wanneer Squares en Will naar Sheila’s begrafenis gingen in haar geboortestad zien ze dat de échte Sheila Rogers, niet hun Sheila was. Ze zeiden hier niets over tegen Sheila’s moeder. Ze hadden al snel door dat er iets niet juist was.
Hierna verteld de politie dan nog eens dat ze Ken hebben opgepakt (dit betekent dat Ken nog leeft) en teruggebracht. Hij leefde in een huis met zijn vrouw en dochter, later komt Will te weten dat Kens vrouw Sheila Rogers was.
Squares vindt de verblijfplaats van hun Sheila. Ze logeerde in een hotel dicht in de buurt van Wills appartement. Ze was niet op haar kamer dus wachtte hij op haar in de lobby. Plots zag hij haar, hij volgde haar. Toen ze konden praten vertelde ze hem dat haar echte naam Nora Spring was en dat ze had gewisseld van identiteit met Sheila Rogers. Ze vertelde ook dat ze op de vlucht was voor haar man (ze was dus getrouwd) en Sheila en Ken was tegengekomen. Ze helpten haar. Ken vertelde zoveel over Will dat Nora hem wilde leren kennen, daardoor was ze vrijwilligster geworden, ze was op slag verliefd. Maar Will mocht niet weten dat Nora Ken kende.
Uiteindelijk kwam Will de volledige waarheid te weten, van Katy, en van Ken, Ken was weldegelijk degene die Julie had vermoord. Hij was al die tijd schuldig geweest. Carly, waarvan hij dacht dat ze Kens dochter was, was eigenlijk zijn dochter, die van hem en Julie. Ze was een half jaar voor haar dood bevallen.

Gebruikte Tags: corben gone good spoorloos

Advertentie

Copyright 2012-2022 © Remark Webdesign
https://www.remark-webdesign.nl/pivxbase/page/subspecial03b/standard06