• EN
Selecteer stijl: 
Kleur : Blauw
Lettertype: Times New Roman

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Geel/Oranje
Lettertype: Arial

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Paars
Lettertype: Verdana

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Cyaan
Lettertype: Comic Sans MS

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Groen transparant
Lettertype: Lucida

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling

Volg Remark Webdesign! Volg Remark Webdesign!

 

Advertentie

Special04b

Willy Vandersteen / Walt Disney

Harm Door Harm

24 April 2012
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
Pageviews 202 x viewed

Willy Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Vlaamse striptekenaar, vooral bekend van de stripreeks Suske en Wiske.

Willy Vandersteen

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren op het Stuivenbergplein, groeide op in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek als zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Hij tekende wielerwedstrijden op de stoep van de August Sniedersstraat en bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. De jongen verslond boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Toen hij eens over de kruistochten geleerd had, trokken hij en enkele kinderen uit de buurt verkleed als ridders naar de kerk om er zich te laten zegenen. De onderpastoor zei hen echter dat het Heilige Graf al bevrijd was.

Zijn leraren berispten hem regelmatig met de woorden: "Het enige waar jij goed in bent, is tekenen en opstellen schrijven, maar daar kan je later immers toch nooit je brood mee verdienen!"

Terwijl hij avondlessen tekenen volgde aan de Antwerpse Akademie voor Schone Kunsten hielp Vandersteen ook regelmatig zijn vader in diens werkatelier. Hij was zeker getalenteerd genoeg om in zijn voetsporen te treden. Toen in de jaren dertig de meer moderne en sobere architectuur van de art deco haar intrede deed, was de ornamentkunst plots uit de mode. Vandersteen besloot daarop timmerman te worden tot hij besloot dat decorateur meer iets voor hem was. Als etalageontwerper bij het Antwerpse warenhuis Innovation kreeg de jongeman op een dag de opdracht een model uit een Amerikaans modetijdschrift op een paneel over te tekenen. Vandersteen las het magazine eerst even door en stuitte toen per toeval op een artikel over strips. Het stuk boeide hem zo enorm dat hij besloot striptekenaar te worden.

Gebruikte Tags: disney vandersteen walt willy

Advertentie

Copyright 2012-2023 © Remark Webdesign
https://www.remark-webdesign.nl/pivxbase/page/special04b/standard06