• EN
Selecteer stijl: 
Kleur : Blauw
Lettertype: Times New Roman

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Geel/Oranje
Lettertype: Arial

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Paars
Lettertype: Verdana

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Cyaan
Lettertype: Comic Sans MS

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling
Kleur : Groen transparant
Lettertype: Lucida

Let op! Scherm verschuift
even gedurende wisseling

Volg Remark Webdesign! Volg Remark Webdesign!

 

Advertentie

Info01

This is info page number 01 / Dit is info pagina nummer 01

Harm Door Harm

11 Januari 2012
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
Pageviews 140 x viewed

Normaliter staan hier wat algemene gegevens over de website in kwestie vermeld.

Een andere mogelijkheid is om de bezoeker hier welkom te heten!

Nu bevat het detaildeel een uitleg over de lay-out van de geselecteerde weblog (klik op de titel).

Dit is lay-out 06


Eerst wat algemene uitleg over de structuur van het C(ontent)M(anagement)S(ysteem).

Als eigenaar van de website kunt u inloggen in het beheerdeel van de PivotX software waarop de hele website is gebaseerd. In dit beheerdeel kan van alles geregeld worden maar het belangrijkste voor u is het schrijven van inhoud (= content).

Hiertoe kent PivotX delen die Hoofdstukken en Categorieën worden genoemd. Zonder nu al te ingewikkeld te doen dienen Hoofdstukken gezien te worden als verzamelingen van meer permanente gegevens (als boeken in de bibliotheek) en Categorieën als verzamelingen van meer vluchtige gegevens (als kranten in de winkel).
Hoofdstukken bevatten 1 of meer Pagina's en Categorieën 1 of meer Berichten.
Deze pagina's en berichten kunnen eenvoudig door de eigenaar zelf (u dus) ingericht en gepubliceerd (evt. pas in de toekomst) worden. Daar komt verder geen websitebouwer meer aan te pas!
Een enkel detail dat hier niet onvermeld mag blijven: de opsteller van een bericht kan beslissen dat er op de inhoud gereageerd mag worden of niet; bij een pagina is dit niet mogelijk.

Alle standaard lay-outs waaruit gekozen kan worden hebben min of meer dezelfde weergave voor een bericht of een pagina.
Ook de kop (inclusief het menu) en de staart van de pagina zijn altijd hetzelfde opgebouwd (uiteraard zijn de getoonde teksten slechts voorbeelden).

In het menu van de eerste 4 lay-outs vindt u de Hoofdstukken waarin minimaal 1 gepubliceerde pagina bestaat en heeft u de mogelijkheid 1 categorie aan te wijzen die ook in het menu getoond wordt. Dit laatste is handig om wat meer permanente berichten waarop gereageerd mag worden (bijv. Productreviews, Leeservaringen of Suggesties) toegankelijk te maken. Archieven zijn optioneel. De toegang tot andere weblogs is normaliter niet aanwezig maar hier via het menu uit te voeren om de navigatie naar de verschillende lay-outs te vereenvoudigen. Wanneer u de andere lay-out(s) selecteert kunt u lezen hoe aldaar het menu gestructureerd is.


U bevindt zich nu in lay-out 06. Deze lay-out is bedoeld om een meer gecompliceerde website te creëren zonder enige blogging activiteiten. Dus er is een vaste voorpagina en de verschillende pagina's uit 1 hoofdstuk zijn aparte links in het menu. Deze pagina's zijn in het menu geplaatst volgens hun sorteervolgorde. Pagina's met dezelfde sorteervolgordegroep (bijv. 1xx) horen tot hetzelfde menuniveau. Binnen dat niveau horen pagina's met sorteervolgorde 12x ook bij elkaar startend met de pagina met sorteervolgorde 120. Op deze manier kunnen groepen in groepen gemaakt worden. De algemene kolom staat hier links samen met een verticaal menu. Omdat er geen berichten zijn, zijn er ook geen archieven.

Linkerkolom

De linkerkolom geeft toegang tot 1 specifiek hoofdstuk dat bedoeld is om met behulp van afbeeldingen en korte teksten (gebruikmakend van de verwijslink-mogelijkheden die door de opsteller zelf ingericht kunnen worden) bezoekers te attenderen op speciale zaken en/of aanbiedingen. Middels een volgordenummer (door de opsteller zelf eenvoudig in te regelen) wordt de tweede presentatie beïnvloed waardoor een aardig afbeeldingseffect gerealiseerd wordt.
In het rechterdeel van de header van de pagina vindt ook iets dergelijks plaats alleen dan voor een ander Hoofdstuk.

Rechterkolom

De rechterkolom geeft toegang tot allerlei algemene zaken zoals bijvoorbeeld links naar de social media, een lettergrootte slider en een zoekmogelijkheid. Hierna worden de pagina's getoond uit 1 specifiek Hoofdstuk. Daarnaast kunnen er optioneel de Laatste reacties, de Tagwolk en Overzichten naar de actuele Categorieën getoond worden.
De CSS select en taalselectie zijn niet standaard inbegrepen maar, indien gewenst, eenvoudig aan te brengen.

De linker- en rechterkolom kunnen verwisseld worden.

Advertentie

Copyright 2012-2023 © Remark Webdesign
https://www.remark-webdesign.nl/pivxbase/page/info01/standard06