Hierarchisch menu

De uitbreiding Hierarchisch menu kan gebruikt worden om op basis van specifieke benamingen in een Hoofdstuk of Hoofdstukken en de daarbij horende Pagina's automatisch een menu op te laten bouwen.
Daarbij dienen de paginanamen als doorverwijzing naar een ander hoofdstuk wanneer de naam van dat hoofdstuk identiek is aan die paginanaam.
Op deze manier kan een boekstructuur opgebouwd worden.

Onderstaand voorbeelden van een menu dat opgebouwd wordt vanuit een vast beginpunt (Hoofdstuk genaamd HM00) waarbij de set pagina's van dat beginhoofdstuk enkele pagina's bevat waarvoor ook weer hoofdstuknamen gedefinieerd zijn (HM01 en HM02).
De doorverwijzing kunnen ook dieper dan niveau 2 gaan getuige de pagina's HM0101 en HM0102 en nog dieper (HM010103).
In principe is hier geen beperking.

Het bovenste voorbeeld laat het volledig menu in 1x zien. De voorbeelden daaronder laten zien dat met deze uitbreiding ook een zgn. inklapbaar menu gemaakt kan worden. Dit houdt zoveel in dat er op onderdelen geklikt kan worden en dat er dan delen "open" en "dicht" gaan. De ene variant (collapsible) sluit evt. openstaande delen en de andere (noaccordion) laat die open staan.
Het menu is zo gebouwd dat indien het menu getoond wordt op 1 van de pagina's die in het menu zelf staat, dat dit onderdeel van het menu automatisch opengeklapt wordt.
Tot slot kan er in het inklapbaar menu ook de hoofdlink toegevoegd worden waardoor deze pagina ook bereikbaar wordt (toplevel in sublist).

Van alle mogelijkheden is er onderstaand een voorbeeld te zien. Als laatste een voorbeeld hoe met eenvoudige styling een dergelijk menu toch heel fraai kan tonen.

Dit eenvoudige menu is niet zo fraai als een menu gebouwd met het Superfish script (zoals het menu gebruikt op deze website) en biedt ook minder uitbreidingsmogelijkheden.

Voorbeelden van menu structuren
HM00
Begin van een serie links genaamd The beginning


Collapsible menu (default)
Noaccordion menu + toplevel in sublist

Gebruikte Tags: menu uitbreiding

Advertentie

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • EN
QR
Volg Remark Webdesign!

 

Advertentie

Copyright 2012-2024 © Remark Webdesign
https://www.remark-webdesign.nl/pivxbase/page/hierarchisch-menu/remarkwebdesign