Extra opmaak via PivotX buttons

Een illustratie van de mogelijkheden van de PivotX buttons

Een aantal simpele voorbeelden gemaakt in de Wysiwyg editor met behulp van de door PivotX toegevoegde buttons.


Allereerst het invoegen van een afbeelding.

Titel van afbeelding

Hierboven een gecentreerde solo afbeelding.

Aan de linkerkant

En eentje volledig aan de linkerkant. Het valt op dat de vervolgtekst er nu direct naast staat. Dit komt omdat de editor (en HTML) aanneemt dat als een afbeelding links of rechts uitgelijnd staat de vervolgtekst erbij hoort en dientengevolge naast de afbeelding moet staan. In onderstaande galerie zijn 2 afbeeldingen te zien van de afbeeldingselectiedialoog.

Om tekst te laten vervolgen direct onder de afbeelding dient een HTML truc toegepast te worden (die niet standaard beschikbaar is in de editor). Loze enters of lege koppen lijken wel hetzelfde resultaat op te leveren maar dit is maar ten dele waar. Alleerst wist HTML lege paragrafen (de loze enters) en wanneer de bezoeker de grootte van het lettertype aanpast dan zal mogelijk de tekst toch naast de afbeelding getoond worden.

Dan nu eentje aan de rechterkant. De tekst staat erboven omdat deze eerst ingegeven is.

Rechts!

Om hier te komen is weer de boven beschreven HTML truc toegepast.

Het beste is een afbeelding die tussen de tekst staat. ErtussenDat heet inline. Zo dus! Bij een dergelijke constructie is de plaatsing van de afbeelding t.o.v. de tekst niet anders als de slider gebruikt wordt. Hier is echter al duidelijk dat een afbeelding snel te groot kan worden voor de tekst waarin hij opgenomen is. Bij zo'n opmaak is het dan ook handiger om gebruik te maken van een andere button: popupafbeelding.


Dit is een voorbeeld van een regel waarbij er een grotere popupafbeelding achter zit wanneer je erop klikt.

Een dergelijke popupafbeelding in de tekst kan ook gemaakt worden door een kleiner plaatje ervan (een zgn. thumbnail) te laten maken. Op deze manier: De standaard thumbnail. Er zijn binnen deze bewerkingen nog allerlei nuanceringen mogelijk die u na oplevering van uw website uitgelegd zullen worden.


Tot slot nog kort de 2 resterende PivotX buttons.

De eerste button biedt de mogelijkheid een bestand in de tekst tussen te voegen welke door uw bezoekers gedownload kan worden. Zoals deze: Download deze afbeelding! en hetzelfde bestand maar nu met een tekstlink Afbeelding.

Sommige bestanden worden automatisch van het juiste icoon voorzien: PDF voorbeeld DOC voorbeeld DOCX voorbeeld ODT voorbeeld TXT voorbeeld ZIP voorbeeld RAR voorbeeld XPS voorbeeld XYZ voorbeeld (algemeen icoon)

De laatste button is er eentje om zgn. tags direct in de tekst toe te voegen (i.t.t. de algemene tags die separaat aan de hele publicatie kunnen worden toegevoegd). Dit zijn trefwoorden die bij het Bericht of Pagina horen. Deze tags worden weer gebruikt bij het zoeken en om publicaties die aan elkaar gerelateerd zijn met elkaar te verbinden. Dat ziet er zo uit: . Aan de tag kan ook een URL toegevoegd worden waardoor het een link wordt. Een voorbeeld van een urltag: .

Gebruikte Tags: opmaak texttag urltag

Advertentie

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • EN
QR
Volg Remark Webdesign!

 

Advertentie

Copyright 2012-2024 © Remark Webdesign
https://www.remark-webdesign.nl/pivxbase/page/extra-opmaak-via-pivotx-buttons/remarkwebdesign