Bonus fields

Extra gegevensvelden voor de editor

Deze extensie maakt het mogelijk allerlei gegevensvelden toe te voegen aan de editor. De opsteller van een Bericht of Pagina kan hier dan aparte gegevens aan toekennen waarmee in de webopmaak rekening gehouden kan worden.
Op deze manier kan er een op maat gemaakte omgeving gemaakt worden.

Deze extensie wordt mee geïnstalleerd bij een Remark Webdesign standaard weblay-out.

Indien deze installatie apart moet worden uitgevoerd dan zijn de kosten gelijk aan 2 uur. Deze installatie is dan inclusief de benodigde uitleg voor het gebruik.

Deze extensie maakt het mogelijk om voor iedere gebruiker/opsteller van de Wysiwyg editor zodanig te wijzigen dat allerlei aanvullende gegevens horende bij een Bericht of Pagina erbij opgeslagen worden. Vervolgens kunnen deze gegevens gebruikt worden voor besturing of weergave in de webopmaak.

Voor ieder toegevoegd veld wordt naast de naam aangegeven waar het op het editorscherm moet verschijnen, welk type het moet zijn (zie afbeelding 3 voor de mogelijkheden), of het veld alleen moet verschijnen onder bepaalde criteria (bijv. voor een bepaald Hoofdstuk), de extra informatie die moet verschijnen en wat er moet gebeuren als het veld leeg gelaten wordt.

Als voorbeeld een tweetal mogelijkheden maar je kunt het zo gek niet verzinnen of het is wel toe te voegen.

Voorbeeld 1 - Linkvelden naar eigen Bericht/Pagina of externe URL

Hoe makkelijk is het om aan een bericht een link toe te voegen naar een ander eigen Bericht of Pagina d.m.v. een pull-down menu waarin de gepubliceerde Berichten en Pagina's staan weergegeven. Dit aangevuld met een vrije regel waarin een URL vermeld kan worden waarheen gelinkt moet worden en de gelegenheid om alle 3 de links van een eigen linktekst te voorzien. Zie afbeelding 1.

Voorbeeld 2 - Toevoegen van Afbeeldingengalerie

Eén van de type velden is een gallery (galerie). Hiermee wordt de mogelijkheid geschapen om zelf afbeeldingen toe te voegen, deze een eigen titel (en alt = tekst die verschijnt als afbeelding door de browser niet getoond kan worden) te geven en die vervolgens als 1 geheel gezien worden. De 3 afbeeldingen hieronder zijn ook op deze manier tot stand gekomen. Het grote voordeel van dit veld boven de oudere extensie Gallery is dat als eenmaal de afbeeldingen opgegeven zijn zij per afbeelding nogmaals bewerkt, verschoven of verwijderd kunnen worden. Zie afbeelding 2.

Gebruikte Tags: bonusfields extensie

Advertentie

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • EN
QR
Volg Remark Webdesign!

 

Advertentie

Copyright 2012-2024 © Remark Webdesign
https://www.remark-webdesign.nl/pivxbase/page/bonus-fields/remarkwebdesign